Kapcsolat

Címünk: 2141 Csömör, Mogyoródi út 24.

Tel: +36-28/543-370
Mobil:+36-70/310-3078
Skype: hartcolor

E-mail: hartcolor@hartcolor.com

Nyitvatartás:
Hétfőtől csütörtökig: 8.30 - 16.00
Péntek: 8.30 - 15.00
 

 

A térképre kattintva bekapcsolhatja a nagyobb mérétű térképet is tartalmazó útvonaltervezőt.

Megosztás

Ipari tamponnyomógépek

A számos megoldást kínálunk a dekorálást, felíratozást igénylő termékeket nagy sorozatban gyártó cégek részére. Ebben a kategóriában két fő gépcsoportot különböztetünk meg, az egyik csoport gépei sokféle célra használható, nagy teljesítményű, nagy pontosságú, strapabíró tamponnyomók -ezekről szól ez a menüpont - a másik csoportba az egyedi célra kifejlesztett tamponnyomó célgépek, gépsorok tartoznak. Természetesen nincs a különböző kategóriák között egy merev választóvonal, így például itt olvashatnak a Kyante és Platinium típusokról, melyek általános célú gépeknek is nevezhetőek, míg pl. a Modulo, a Rotaprint, a Ringprint és a Linoprint gépeknek van számos már inkább az egyedi célgépek közé kívánkozó változata.

 

Platinium tamponnyomógépek

A Printing International által gyártott általános célú pneumatikus tamponnyomógépek csúcsmodeljei a Platinium család gépei. Könnyen kezelhető, felhasználó barát menürendszere sokoldalú beállításokat tesz lehetővé. A nyomtatási ciklus minden részmüveletének sebessége, a köztük lévő várakozási idők és az úthosszak is nagyon finoman szabályozhatóak. A gép memóriájába képes eltárolni a beállításokat, így ismétlődő munkák esetén új beállítások helyett egy-két gombnyomással visszaállíthatóak a kivánt paraméterek. A gép programja lehetőséget nyújt perifériák kezelésére - pl. tampontisztító automatika, körasztal szárító stb. - és gépsorba építve képes külső vezérlőjelet feldolgozni vagy vezérlőjelet adni a gépsor többi elemének. A Platinium gépcsalád tagjai kizárólag zárt festékezőrendszerrel készülnek. Külön említést érdemel, hogy a zárt rendszerű gépek között van példátlanul nagy (350 mm-es) késátmérővel rendelkező gép is. A gépcsalád tagjai 1,2 és 4 szín nyomtatására alkalmas kivitelben is készülnek. A Platinium gépcsalád tagjai rendelhetőek ugynevezett GPC kivitelben is. A GPC típusú gépek meleg eljárással működnek, alkalmasak üveg, porcelán és kerámia felületek rendkívül tartós kopás- vegyszer- és mosogatógépálló nyomtatására.

Rendelhető típusok:

Megnevezés Max. nyomat méret Nyomtatható színek
Platinium 90 (zárt) Ø 75 mm 1
Platinium 90 X 2 (zárt) Ø 75 mm 2
Platinium 90 X 4 (zárt) Ø 75 mm 4
Platinium 130 (zárt) Ø 115 mm 1
Platinium 130 X 2 (zárt) Ø 115 mm 2
Platinium 130 X 4 (zárt) Ø 115 mm 4
Platinium 160 (zárt) Ø 140 mm 1
Platinium 160 X 2 (zárt) Ø 140 mm 2
Platinium 160 X 4 (zárt) Ø 140 mm 4
Platinium 350 X 1 (zárt) Ø 320 mm 1
Platinium 350 X 2 (zárt) Ø 320 mm 2
Platinium 350 X 4 (zárt) Ø 320 mm 4

Platinium 350 F.GPC Platinium 90 F Platinium 130 X 2 T
Platinium 160

 vissza a lap elejére

Kyante tamponnyomógépek

A Kyante tamponnyomógépek különlegessége, hogy nem pneumatikus működésűek, hanem szervo motorok mozgatják a tamponokat és a kliséket. Ennek köszönhetően a gépek sokkal gyorsabbak, pontosabbak és precízen szabályozhatóak. Különálló gépként is használhatóak, de teljesítményük elsosorban automata adagolóval vagy gépsorba építve használható ki. A Kyante gépekkizárólag zárt festékező rendszerrel készülnek.

Rendelhető típusok:

Megnevezés Max. nyomat méret Nyomtatható színek
Kyante 90 (zárt) Ø 75 mm 1
Kyante 90 X 2 (zárt) Ø 75 mm 2
Kyante 130 (zárt) Ø 115 mm 1
Kyante 130 X 2 (zárt) Ø 115 mm 2
Kyante 160 (zárt) Ø 140 mm 1
Kyante 160 X 2 (zárt) Ø 140 mm 2
Kyante 350 X 1 (zárt) Ø 320 mm 1

 

Kyante tamponnyomógép

 vissza a lap elejére

Modulo tamponnyomógépek

 

A modulo rendszer felépítésében és működési elvében is egy kicsit eltér a megszokottól. Ez azt jelenti, hogy a gép különálló és bármilyen kombinációban telepíthető tampon és klisé modulokból áll, így megoldható, hogy egy gépen belül is különböző méretű részegységek legyenek. Ami a működést illeti: alapvető eltérés a megszokottól, hogy úgy készíthetünk egy Modulo tamponnyomóval több színes nyomatot, hogy a nyomtatandó tárgyak nem mozdulnak el a pozíciójukból a nyomtatás közben, így a megszokottnál nagyobb pontosság érhető el. A Modulo gépek 2 vagy 4 szín nyomtatására alkalmas változatokban készülnek. 90, 130 és 160 mm-es festékpatronokkal szerelhetőek fel.

 

 

Modulo 2 Modulo 4

 vissza a lap elejére

Rotaprint tamponnyomógépek

 

A Rotaprint rendszerben egy körasztal mentén telepített tamponnyomógépek működnek egymással összehangoltan. Az alkalmazott tamponnyomógépek általában a Platinium család tagjai, de a megrendelői igények alapján más típus is használható. Egy körasztal mentén különböző tamponnyomógépek is lehetnek. Egy körasztal mentén maximum hat tamponnyomógép és az esetleg szükséges perifériák (előkezelő, utókezelő, köztes szárítók, végszárító) telepíthetőek. A Rotaprint  gépekkel elérhető legnagyobb teljesítmény 1200 nyomtatási ciklus óránként.

 

Rotaprint

 vissza a lap elejére

Ringprint tamponnyomógépek

A Ringprint tulajdonképp a Rotaprint tovább gondolása. A Ringprint rendszerben a körasztalt egy körgyűrű helyettesíti. Az alkalmazott tamponnyomógépek a gyűrűn belül helyezkednek el.  Egy Ringprint rendszerbe maximum hat tamponnyomógép és az esetleg szükséges perifériák (előkezelő, utókezelő, köztes szárítók, végszárító) telepíthetőek. A Ringprint gépekkel elérhető legnagyobb teljesítmény 1200 nyomtatási ciklus óránként.

 

Ringprint

 vissza a lap elejére

Linoprint tamponnyomógépek

 

A Linoprint rendszerben egy egyenes conveyor mentén telepített - külön tampon- és klisémodulokból álló - tamponnyomók működnek egymással összehangoltan. A moduláris felépítés változatos gépfelépítést tesz lehetővé. A gép mellé perifériák (előkezelő, utókezelő, köztes szárítók, végszárító) telepíthetőek. A Linoprint gépek legfontosabb jellemzője a nagy pontosság. Akár hét különböző nyomatot is képesek elhelyezni a nyomtatandó tárgyon, akár egymától távol eső felületeken is, így elsősorban olyan termékek gyártására ajánljuk ezeket a berendezéseket, amelyek közepes vagy nagy szériában készülnek és különböző helyeken több nyomatot is el kell helyezni rajtuk. Tipikusan ilyenek például a háztartási gépek és szórakoztató elektronikai termékek előlapjai.

Linoprint 90 Linoprint HC

 vissza a lap elejére